zaterdag 2 mei 2015

All on Board!

Eindelijk is het dan zo ver, vandaag gaan we aan boord van de Disney Wonder voor de Panamakanaal cruise. We hebben de shuttle van het hotel naar de haven gereserveerd voor 11:30u. De ochtend kunnen we dus op ons gemak doen. 
Na een lekker ontbijt, Hen en ik hebben ons laten verleiden tot het bakken van een wafel, pakken we de koffers weer in en spelen nog wat op onze Ipads. Om 11:30u vertrekken we naar de haven. We zijn er zo en de Wonder ligt in de Miami zon te stralen! 


We worden voor de deur van de terminal afgezet, leveren onze koffers in en gaan na controle van de papieren de terminal binnen. 



In de terminal checken we in en krijgen we onze key to the world kaarten. Hiermee kunnen we betalen en de hutdeur openen. Er staat informatie op over wanneer het diner is en in welke restaurants. Wij hebben late seating, om 20:15u en zullen de eerste dag in Parrot Cay eten dan in Tritons en daarna in Animators Palate (daarna herhaalt zich dit steeds weer). We hebben boarding nummer 6 gekregen en mogen gelijk doorlopen naar het schip. Nog voor 13u horen we: "Welcome aboard the Van Rees family". 



We lopen direct door naar Beach Banket Buffet het buffetrestaurant waar we willen lunchen. Op een mooi plekje aan dek, in de zon genieten we van onze lunch. 




Hierna zijn de hutten klaar en gaan we richting dek 5 om deze te bekijken en onze handbagage te droppen. De hutten zien er netjes uit en we maken gelijk kennis met onze roomattendant. 




We hadden een foutje gemaakt door de snoep voor de meet and greet van de Cruise Facebookgroep om 14u, in onze ingecheckte bagage te laten. Onze roomattendant laat ons even spieken in de bagage-verzamel ruimte maar helaas is de koffer daar nog niet aangekomen. Dan maar zonder Hollandse snoepjes naar de meeting. 


Het is een behoorlijke drukte op de meeting, leuk om kennis te maken met al die mensen waar we soms al een jaar mee aan het converseren waren op FB.
Na de meeting is het bijna tijd voor de safety drill. Als we op de hoogte zijn van wat te doen in geval vn nood, is het "Adventures Away"! In de brandende zon wordt er volop gefeest en klinkt voor het eerst de horn van het schip: "When you wish upon a star". 




Pas om 17:45 zijn de trossen los en gaan we ook echt varen. We kijken tot we net de volle zee op varen en gaan dan naar de eerste show van deze cruise. 




Hier worden we op de hoogte gebracht van wat ons allemaal te wachten staat wat entertainment betreft. Na de show maken we ons klaar voor het eerste diner in Parrot Cay. We zijn benieuwd wie onze tafelgenoten zijn maar uiteindelijk blijken die nooit te komen. Misschien hebben ze andere afspraken voor vanavond of zijn ze helemaal niet van plant om in de main dining rooms te komen eten. We zullen wel zien de komende avonden. Het eten was in iedergeval prima. We namen allemaal de zalmcarpacio en de sla met huppeldepup dressing (?). Als hoofdgerecht had Hen Heilbot, Margriet pasta met garnalen en ik risotto. Het toetje bestond uit mint ijs voor Hen en appel tarte tatin voor ons dames. 

Na het eten zijn we gaan informeren of ons fotopakket goed geregeld was en dat was het geval. We hebben gelijk maar wat foto's met Minni genomen! Daarna hebben we een korte rondleiding door de spa en fitness ruimte gehad zodat we wisten waar we die calorieen er weer af konden sporten!
Het was een super dag, we zijn lekker ons bedje ingedoken om energie op te doen voor morgen: Een hele dag op zee.



1 opmerking:

  1. Wat een belevenissen in zo'n korte tijd. Ik zie alleen maar stralende gezichten. Heerlijk !

    BeantwoordenVerwijderen