zaterdag 9 mei 2015

Cartagena

Jaren geleden woonde ik op het Cartagenapad. Vandaag is de dag dat ik het echte Cartagena in Columbia (en niet in de Oosterflank, Rotterdam) ga bezoeken. We hebben een excursie geboekt bij Disney waarbij we eerst vanuit de haven met de bus naar de oude stad rijden. In de oude stad doen we een korte wandeling waarbij de gids wetenswaardigheden vertelt.
De haven van Cartagena is geen echte cruiseboten haven maar een werkende stads/ container haven. Het is echter wel een goed onderhouden haven met veel bloemen en perkjes.



We beginnen bij de oude stadswal. Cartagena is omgeven door een hele dikke muur die voorkomen heeft dat de Britten binnen konden dringen. Voordat we op de muur zijn, is ons al vanalles aangeboden door de straatverkopers. 


Onze gids had een klarinet meegenomen. In plaats van het bekkende gidsen-vlaggetje volgden wij de muziek!


Er zijn veel mooie koloniale straatjes. We lopen er doorheen en kunnen natuurlijk ook nog een t-shirt, zonnebril of hoed bij de straatverkopers kopen.



We bezoeken ook een museum en kunnen daar een klein beetje afkoelen want het lijkt wel 40 graden en er is een heel hoge luchtvochtigheid. 


Door de stad verspreid staan allerlei kunstwerken.



Als laatste rijden we naar het fort en nemen daar nog wat foto's. We kunnen gelijk nog wat sieraden of kleedjes kopen.


Cartagena is een stad waar wat te zien is. Ook is er veel straatverkoop, op elke meter staan er minimaal 6! Wat we hadden kunnen kopen: hoeden, zonnebrillen, sieraden, horloges, kleden, t-shirts, selfie stokken, sambaballen en waaiers. Misschien vergeet ik nog iets....

Terug op de boot komen we bij van de hitte en kijken we naar het dekfeest terwijl we Cartagena achter ons laten.





In de avond eten we in Parot Cay.


En dan oogjes toe want morgen vroeg op: Het Panamakanaal!



2 opmerkingen: