dinsdag 26 mei 2015

Disney California Adventure

Inmiddels thuis en de eerste werkdag zit er al weer op. Het bloggen ging deze vakantie niet zo goed, gewoon te weinig tijd voor (genomen). Maar het is vakantie dus (bijna) niets moet en (bijna) alles mag. Om het verhaal toch compleet te maken zal ik ook over de laatste dagen in Disney nog wat schrijven. We beginnen op een maandag met Disney California Adventure park. Dit park heeft een ingang via het hotel en dat is wel heel makkelijk voor ons. Er is een tassen- en kaartcontrole zonder rij dus we zijn zo binnen.


Je komt dan ergens halverwege het park binnen in het gedeelte wat gethematiseerd is als nationaal park, Grizzly Peak. Daar past het hotel met hetzelfde thema natuurlijk prima bij.


De eerste attractie die we daar zien, slaan we over. Het is een tocht over het water waarbij je zeker nat wordt en waarschijnlijk heel erg nat. We houden al niet zo van doorweekt door een park lopen maar bij een temperatuur van zo'n 19 graden is dat ook wat koud.


We vervolgens onze weg door het nationale park.











In Hollywoodland lopen we door de gezellige straat waar aan het einde daarvan nog een bekend hotel staat.


Het Hollywood Tower Hotel. Net zoals het gelijknamige hotel in Florida hangt hier een wat lugubere sfeer. En ook doen de liften het niet meer .......



Om bij te komen van de vrije val met de lift van het hotel, gaan we terug de straat door met de trolley.


Achter in het park is Paradise Pier. Dit gedeelte is opgezet als een soort kermis bij de haven. Niet alle attracties spreken ons aan maar het oogt wel heel gezellig.


De achtbaan "California Screamin'" slaan we niet over en valt ook niet tegen. Een klassieke achtbaan waar je vanuit stilstand afgeschoten wordt en die lekker lang duurt. Hier zitten we dan:


In Pacific Wharf bevinden zich veel winkels en eetgelegenheden. We doen een toer door de Boudin Bakery en zien hoe het zuurdesembrood wordt gemaakt en krijgen ook een stukje om te proeven.


Maar voor de lunch is ons oog gevallen op Ghirardelli!


De lunch-die-je-alleen-tijdens-een-vakantie-neemt wordt er af gelopen in Radiator Springs, het dorp van Cars.







In Radiator Springs kan je zelf ook racen. We hebben hier wel eerder op de dag fastpasses voor gehaald want van lange rijen houden wij niet.




Na de race komen we op de weg zomaar Tow Mater tegen!


En nog een rare snuiter:


In "a bug's land" gaan we naar het theater. 




In het park komen we ook een van de Disneyland Cats tegen.


The Disneyland Cats have been around for as long as any of us can remember. Our ancestors lived in Sleeping Beauty Castle before we were unceremoniously evicted. Ever since then, we’ve prowled the streets and walkways of Disneyland (and more recently Disney California Adventure). When it comes right down to it, we run the place. Without us, rodents would run amuck and the entire population of Disneyland would be a lot less cute. We put up with the humans visiting our quarters, but only because they leave at night. There are magical food stations positioned for us all around the property, and we get to eat whenever we like. Nowhere is off limits to us. Disneyland is OUR land. And we try our best to forget it was “all started by a mouse.”

Voor het diner hebben we een reservering in het Carthay Circle Restaurant. We hebben gekozen voor een World of Colour pakket. Door in dit restaurant te eten, krijgen we kaartjes voor een goede plaats bij het meer om de avondshow "World of Colour" te bekijken. Het restaurant ligt aan het plein waar ook de Trolley rijdt. Soms maken de krantenjongens ook gebruikt van de trolley om het nieuws te brengen.



Vanaf het dakterras hebben we goed uitzicht over het park. Het eten is er lekker en goed maar de bediening is niet echt op Disney-peil. Meer dan de bestelling opnemen en de bestelling op tafel zetten doet deze meneer niet. We hadden wel wat meer aandacht verwacht hier in dit toch wat dure restaurant.


Gelukkig dus wel lekker eten. Twee foto's om mee te genieten:



De dag sluiten we af met World of Colour. Dit is echt weer een Disney show van hoge kwaliteit. Met muziek, water en licht worden we perfect vermaakt. En dat is niet goed te fotograferen dus raad ik iedereen aan het zelf te gaan zien.


Na de show zijn we via de speciale in-/ uitgang zo weer in ons prachtige hotel.





1 opmerking:

  1. Een leuk laatste blog Monique, zeker het verhaaltje van de Disney-land poezen m.n. de laatste zin!

    BeantwoordenVerwijderen