zaterdag 30 mei 2015

Disneyland

Het park waar het allemaal mee begonnen is, staat vandaag op het programma: Disneyland. Over een paar dagen start de viering van het 60 jarig bestaan van het park en daarom is het park alvast versierd.


Het kasteel is een stuk kleiner dan in het Magic Kingdom park in Florida en daardoor minder opvallend. Het is ook helemaal versierd in verband met de feestelijkheden.


Wij starten in Adventureland want we houden wel van een avontuur.


We treden in de voetsporen van Indi.


En betreden de Temple of the Forbidden Eye. Dit is een attractie die niet in een van de parken in Florida te vinden is. Weer eens wat anders!


 Van het het ene avontuur naar het andere: Het huis van Tarzan.


En dat is niet helemaal zonder gevaar.


Zonder kleerscheuren kunnen Tarzan zijn stulpje weer verlaten.


We komen uit in New Orleans.


Iets verderop bezoeken we Winnie en zijn vrienden.





Het likje honing stilde onze honger helaas niet.


Deze knabbelaar wist waar we naar op zoek waren!


Een iets stevigere hap.


He een oude bekende van ons: Splash Mountain!


We komen niet geheel droog uit de attractie maar we hebben wel genoten. Als troost een ijsje dan? Je kan natuurlijk niet in Disneyland geweest zijn zonder een Mickeybar te hebben gegeten.


Van op het water naar onder water. Daar hebben ze in Disneyland onderzeeƫrs voor.



Als snel na het instappen komen we op diepte waar het mooi koraal te zien is. We vinden Nemo en komen ook weer veilig en droog boven.


Nu wat snel over land: Big Thunder Mountain Railroad. De selfie stick is behoorlijk populair onder de bezoekers van de parken en blijkbaar weet niet iedereen hoe je er veilig mee om moet gaan. Disney moet de mensen dus verbieden om met selfie sticks de achtbaan in te gaan.


Wij hebben geen selfie stick maar maken wel foto's in de trein. No humans were harmed in the making of this photo.


In de rij voor Pirates of the Caribbean staan trouwens niet alleen mensen. Donald was er ook en had een beetje verfrissing nodig.


Van de piraterij hebben wij ook dorst gekregen. In New Orleans kiezen we voor een Mint Julep.


Nu een wat rustiger boottochtje langs de poppen van It's a Small World. Altijd een gezellige boel daar. En in deze versie zijn steeds poppen terug te vinden uit Disney films. We zien onder andere Pumba, Timon, Stitch en Donald Duck.


Ons (bijna) laatste doel is Mickey's Toontown. In Florida waren dit een paar huisjes die inmiddels plaats hebben gemaakt voor het nieuwe Fantasyland, hier in California is het bijna een stad.



Het ziet er heel gezellig en toon-achtige uit.


Ook Chip 'n Dale hebben er hun huis staan. Natuurlijk moest Margriet daar een kijkje in nemen. Ze waren alleen zelf net even nootjes zoeken.


Het park had deze dag (en de volgende dagen tot vrijdag) geen parade en geen avond(vuurwerk)show vanwege de voorbereidingen op het feest van vrijdag. Als afsluiter maken we daarom een rondje om het park met de enige echte Disneyland stoomtrein. Ook het station is alvast versierd.


Voordat we naar het hotel gaan, lopen we door Downtown Disney en shoppen nog wat. We nemen wat makkelijks te eten mee naar de kamer om daar op te eten. Ook deze dag sluiten we met een goed gevoel af.

1 opmerking:

  1. En dan moet er gepakt worden, passen en meten pff, het lukt en de weegschaal geeft aan dat we ongehinderd de koffers kunnen inleveren.

    BeantwoordenVerwijderen