zaterdag 16 mei 2015

San Diego

Zoals vermeld, moesten we vandaag erg vroeg (6 uur) in het theater zijn om onze paspoorten te laten controleren door de immigratiedienst. Na wat stempelwerk konden we weer terug naar de hut om ons klaar te maken voor ontbijt en daarna vertrek. Ik neem nog een laatste foto van alle towel animals die ik deze twee weken heb ontvangen.


De grote koffers zijn gisteren avond al opgehaald, de handbagage staat nu ook klaar voor vertrek.


De hele route met als eindpunt San Diego waar we heel vroeg in de haven aangekomen zijn op deze druilerige ochtend:


Het uitzicht op de stad en de USS Midway vanaf de verandah van Hen en Margriet.



Na het ontbijt gaan we echt het schip af en zien we al snel onze koffers staan in de aankomsthal.


Met alle bagage compleet, nemen we een taxi richting Alamo autohuur bij het vliegveld (niet ver van de cruiseterminal). We hebben een grote auto gehuurd zodat we onze koffers makkelijk kwijt kunnen en deze niet zichtbaar zijn van buitenaf. We moeten echt in deze vrachtwagen klimmen!


Dan rijden we naar Balboa park waar we de auto gratis op een van de parkeerplaatsen kunnen parkeren voor de rest van de dag. Vanaf Balboa park nemen we de hop on hop off trolley. 



Deze leuke ouderwetse trammetjes rijden naar verschillende interessante punten in de stad terwijl de bestuurder van alles verteld over wat er te zien is. De meeste bestuurders doen dit op een heel leuke manier. Als eerste gaan we naar de USS Midway die naast de wonder ligt.




Inmiddels is het lunchtijd en kiezen we voor een goede tunamelt op het vliegdekschip.


We bekijken het vliegdek en het binnengebeuren van dit gigantische schip. Indrukwekkend en goed om te doen nu het weer ook niet helemaal super is. 







Een headset is bij de prijs inbegrepen. Op veel verschillende punten hangt een geel bord met een nummer er op. Door dit nummer in te typen op je headset-ding, krijg je meer info over het betreffende gedeelte.





Vanaf het dek zien we de brug waar we straks over zullen rijden om op Coronado te komen (een peninsula van San Diego).


Op het moment dat we de brug over gaan is het weer ook een stuk beter geworden.


We stappen uit bij het hotel del Coronado, ook The Del genoemd. Het ziet er hier gezellig uit.



Het hotel heeft model gestaan voor het Grand Floridian resort in Walt Disney World.


Het ligt aan het strand en ziet er mooi en sfeervol uit.



Om een uur of half vijf nemen we de op een na laatste trolley terug naar Balboa park. 


We genieten nog wat van de uitzichten die het park te bieden heeft. Het plan was om hier ook wat te eten maar we besluiten naar LA te rijden en daar wat te zoeken voor een wat later diner.





Terwijl we in het park rondwandelen horen we de horn van de Wonder. Ook de Wonder vindt het tijd om te vertrekken maar dit keer met andere gasten.


Ongeveer een uur rijden later komen we in Anaheim bij het hotel aan. Disney's Grand Californian. We krijgen een warm welkom en alles loopt Disney gesmeerd. Onze kamer ligt op de eerste verdieping met uitzicht op een van de parken. Hier gaan we nog een paar leuke dagen doorbrengen. 



Het late diner is in het rainforest café, altijd lekker en goed.



Morgen gaan we een toeristische toer door LA city doen. 

1 opmerking:

  1. Ziet er geweldig uit! En het weer, ach, genoeg moois gedaan! En dat drankje, brings back memories! Niet er uit trekken haha!

    BeantwoordenVerwijderen